Tandvårdsrädsla

Ljudet av borr, doften av tandläkarmottagning, smärtsamma behandlingar samt tandläkare med omjuka händer. Om ni känner igen er så har ni kommit rätt. Ett fysiskt tandläkarbesök kan kännas obehagligt, nervöst och/eller kanske lite påfrestande.

Vi har lösningen!

Ca 70% av alla vuxna känner mer eller mindre obehag inför ett tandläkarbesök. Ungefär 10 procent av alla barn känner ett stort obehag inför ett tandläkarbesök. Över 5 procent av alla vuxna i Sverige är så rädda för att gå till tandläkaren att de aldrig ens besöker en tandvårdsklinik. Då kallas tillståndet för tandvårdsfobi.

Tandvården har idag kommit lång väg med att behandla och förebygga tandvårdsrädsla men faktum kvarstår att många ändå tvekar inför sitt besök. Tyvärr brukar detta resultera i att tandvårdsrädda personer riskerar utveckla sämre munhälsa vilket kan leda till hål (karies) och tandlossning (parodontit). Om du har svårt för att ta steget och gå till tandläkaren kan ett första besök via Toothie i mobilen vara en bra lösning. Toothie har tandläkare som har kunskap inom psykologi för att vara till hjälp för just dig med tandläkarskräck. All behandling av tandvårdsrädsla handlar om att skapa trygghet där tandläkaren tillsammans med dig försöker skapa nya positiva erfarenheter av tandvård. Hos Toothie får du alltid rådgivning av en svensk legitimerad tandläkare eller svensk legitimerad tandhygienist direkt i mobilen.

toothie-download-appstore-googleplay

Prova Toothie redan idag!

  • Videosamtal med Leg. Tandläkare
  • Gratis för barn och ungdomar
  • Öppet alla dagar 06:00 - 24:00

Skaffa appen

toothie-App Store-downloadtoothie-Google Play-download