Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla är ett stort bekymmer och över 20% av den vuxna befolkningen lider av detta. Många gånger är detta förknippat med obehagliga minnen från tandläkarbesök i yngre ålder.

Tandvårdsrädsla innebär mer eller mindre starka obehagskänslor i samband med ett tandvårdsbesök. Många oroar sig för att det ska göra ont eller att något kan gå fel. Andra kan känna ett starkt obehag oftast i samband med de saker som de förknippar med att gå tandläkaren det vill säga; lukten i en tandläkarklinik, borrljud i ett behandlingsrum med mera.

Cirka 5% av befolkningen lider av stark tandvårdsfobi där stark rädsla och ångest innebär att man undviker besök helt till en tandvårdsklinik. Att undvika besök till tandläkaren leder till sämre tandhälsa och värk. Inte nog kan även oregelbundna besök till tandläkaren leda till en ekonomisk svårighet för många individer. Detta yttrar sig tyvärr till att det hela blir en mycket ond cirkel.

Tandläkaren hos Toothie kan erbjuda dig ett besök helt utan lukt och ljud från en fysisk tandläkarklinik. Toothie hjälper dig att hantera din rädsla genom våra duktiga tandläkare med bred kunskap inom psykologi och bemötande. Vårt mål är att säkerställa att din rädsla blir hanterbar.

Mycket ofta kan det räcka med att du pratar om din rädsla och får information om dina eventuella problem i förväg. Detta ger dig bättre kontroll infor ditt eventuellt kommande fysiska besök.

Tandläkaren kan hjälpa dig med en bedömning, ge råd för att lindra dina besvär och planera en fortsatt effektiv vård för dig. Är du i behov av fysisk vård skriver Toothie alltid upp avseende din tandvårdsrädsla så att du blir omhändertagen på rätt sätt och på dina villkor.

toothie-download-appstore-googleplay

Prova Toothie redan idag!

  • Videosamtal med Leg. Tandläkare
  • Gratis för barn och ungdomar
  • Öppet alla dagar 06:00 - 24:00

Skaffa appen

toothie-App Store-downloadtoothie-Google Play-download